vrijdag 19 juli 2013

Gemberlimonade met munt


Met dit mooie weer heb ik zin in een koud sapje of koude, frisse witte wijn (vooral het laatste eigenlijk). Aangezien we veel kruiden in de tuin hebben, zoals munt en citroenmelisse, heb ik deze keer een limonade gemaakt met gember. Het recept is van Bill Granger, uit het boek  Sydney Food. Het is makkelijk om te maken en dat kan prima een dag van te voren.  Je kunt de suiker ook weglaten, ik denk dat het dan net zo lekker is en bovendien beter voor je gebit … Je kunt het ook als thee drinken, nadat je het een paar minuten hebt laten trekken.



Ingrediënten
2 eetl  verse gember, geschild en geraspt
Flinke handvol muntblaadjes, plus wat extra
Rasp van 1 limoen
Rasp van 1 citroen
3 eetl suiker
1 liter kokend water
Partjes citroen
Veel ijsblokjes
 
 
 
 
 
 
Bereiding
Rasp de gember en de schil van de limoen en de citroen in een grote kan. Doe de munt en suiker erbij en schenk het hete water erover. Roer goed en laat afkoelen. Zeef de limonade en zet in de koelkast tot het goed koud is. Serveer met een partje citroen, veel ijsblokjes en evt. wat extra verse munt.
Lekker! Ik had net zo goed 2 liter kunnen maken, maar dan zonder suiker.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NRelate Widget