En dan ineens is de spitskool klaar,
voor je er erg in hebt zijn ze toch wel erg groot......
Wat moet je der dan mee, je kunt het
stoven maar ook als salade is het heerlijk.
Spitskool hoort net als witte-,
savooie- en rode kool bij de sluitkolen
maar je ziet hem veel minder, het is ook meer een zomergroente en de andere
kolen zijn meer najaar en wintergroente.
Kool is erg gezond en goed voor de
spijsvertering al met al een super groente dus.
Je ziet niet veel recepten voor
spitskool, bijna altijd is het witte kool, dit is ook een recept voor witte kool
maar ik het er spitskool voor gebruikt.
Het recept komt uit 'Wilde venkel
& rabarber' een heel leuk kookboek van Caroline Zeevat en Ans Withagen, helemaal
als je zelf een moestuin hebt.
Wij hadden er dus twee klaar, je eet
er één op en je geeft er één weg.
Ingrediënten:
1 kleine witte kool (of spitskool)
½
citroen, rasp en sap
1 teentje knoflook, heel fijn
gesnipperd
munt en/of peterselie, fijngesneden
1 el karwijzaad
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze:
Snijd de kool in dunne repen en meng
met de citroenrasp, knoflook en groene kruiden.
Breng op smaak met de olijfolie,
citroensap, zout en peper.
Kneed de kool lekker door met
de hand zodat alles goed gemengd is.
Laat even staan zodat de smaken goed
kunnen intrekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten